jueves, 26 de enero de 2006

La funció Zeta de Riemann i la suma de tots els naturals

La funció Zeta de Riemann és una funció definida al punt s com la suma pels naturals n>0 de 1/n^s. Si considerem s real, és clar que per s>1 convergeix, i pels altres reals divergeix. Si considerem s complexa, convergeix a una certa regió del pla complex, i es una funció analítica. Així doncs, la podem estendre de forma analítica (meroforma realment, està definida a tots els complexos excepte per s=1) a la resta del pla complex, i avaluarla pels s reals més petits que 1. Així a s=-1 la funció pren el valor -1/12. Si substituïm s=-1 a la sèrie original, surt el sumatori de 1/n^-1, que es el sumatori de n. Pel que "deduïm" que la suma de tots els nombres naturals és -1/12 :)

6 comentarios:

Anónimo dijo...

UOOOOOOOOOOOOO!!!
quina passada!!!
volem mes posts com aquest!!
i aviat!!!


¬¬ freaks que som

Anónimo dijo...

ja et dic jo q aixo no pot ser, si hi ha infinits numeros com pots sumar-los?es IMPOSSIBLE en fi...les mates no fan per mi però q no. i no em convenceras per més cops q m'ho expliquis xDDDD ;*******

Fernando Barreto dijo...

Me Gusto Por que explica de un formamas facil la formula

Fernando Barreto dijo...

es interesante saber que hay blog como este

Fernando Barreto dijo...

este blog es de los mejores

5gq1jsxfgm dijo...

An H19 mood represents an alloy that has been considerably worked by chilly rolling and never annealed afterwards, leading to a high-strength product. American Sheet Metal is a Diversified Metal Fabrication firm founded in 2001 and based mostly in Southern California. We are a Shower Curtains full service fabrication facility with over 300 clients starting from Industrial Machinery, Infrastructure to Pharmaceutical. ASM is a options based mostly provider and whether it is a prototype, a customized piece or a substitute OEM component, we're able to to} create it. Work with a machine shop with a observe report of providing high-quality sheet metallic forming services. Bottoming is a sort of v-bending that also solves the springback challenge.